Karfiol u umaku od majoneze i senfa

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Karfiol u umaku od majoneze i senfa

Sastojci

Karfiol:
400 grama
Majoneza:
2 kašike
Senf:
1 kašika
Sol:
13/100 kašičice
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Karfiol kuhati 5-10 minuta, dok ne omekša.

  2. U manjoj posudi pomiješati majonezu, senf i sol.

  3. Ocijediti karfiol i staviti u posudu za posluživanje.

  4. Preliti smjesom od majoneze i senfa, posuti peršunom, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.