- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 29.12.2011
- 5 komad
- Jaja
- 2 dl
- kiselo vrhnje
- 1 kašika
- karfiol
- 2 kašika
- Maslac
- 1 po potrebi
- Sol
- 100 g
- ribani sir

- Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto umutiti sa 1 kašikom maslaca.
- U žumanjke dodati snijeg od bjelanjaka, kiselo vrhnje, malo soli i sve umiješati.
- Opran i očiščen karfiol skuhati u slanoj vodi, zatim ga staviti u posudu za pečenje (prethodno premazanu maslacem), preliti napravljenim umakom od vrhnja i jaja, posuti naribanim sirom i malo zapeći u rerni.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!