Karfiol u umaku

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
5 komad
Jaja
2 dl
kiselo vrhnje
1 kašika
karfiol
2 kašika
Maslac
1 po potrebi
Sol
100 g
ribani sir
Karfiol u umaku
  1. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto umutiti sa 1 kašikom maslaca.
  2. U žumanjke dodati snijeg od bjelanjaka, kiselo vrhnje, malo soli i sve umiješati.
  3. Opran i očiščen karfiol skuhati u slanoj vodi, zatim ga staviti u posudu za pečenje (prethodno premazanu maslacem), preliti napravljenim umakom od vrhnja i jaja, posuti naribanim sirom i malo zapeći u rerni.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*