Karipska pileća krila

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
Čili paprika
1/4 šoljica
Soja umak
1/4 šoljica
Med
1/4 šoljica
Smeđi šećer
2 kašičica
Šećer
2 kašičica
Sjemenke komorača
2 kašičica
Crvena paprika
2 kašičica
Piment
2 kašičica
majčina dušica
1 kašičica
Mljeveni đumbir
4 glavica
Crveni luk
1/4 šoljica
jabučni ocat
1/4 šoljica
Sok od limete
1/4 šoljica
Sok od narandže
3 kg
pileća krilca
4 češanj
Bijeli luk
Karipska pileća krila
  1. Pomiješajte sve sastojke osim piletine u sokovniku, do kašastog stanja. Sačuvajte jednu šolju marinade. Ostatak marinade ubacite u plastičnu vrećicu zajedno sa pilećim krilima. Zatvorite i marinirajte u frižideru od 4 do 6 sati.
  2. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Tepsiju ( po mogućnosti veću ) obložite folijom. Izvadite piletinu iz vrećice i poredajte po foliji. Pecite 20 minuta. U međuvremenu, u malom loncu kuhajte sačuvanu marinadu do ključanja. Smanjite temperaturu za 1 / 3 dok se marinada ne zgusne (potrebno oko 10 minuta).
  3. Nakon 20 minuta, izvadite piletinu iz pećnice. Namažite piletinu sa glazurom. Podignite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite namazanu piletinu još 20 minuta.
  4. Servirajte uz omiljeni prilog.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*