Keks s bademom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
1 šolja
Šećer
1/2 šolja
Maslac
1 kašičica
ekstrakt vanilije
100 g
bademi
3 komad
Jaja
350 g
brašno
1/2 kašičica
prašak za pecivo
1/4 kašičica
Sol
Keks s bademom
  1. U jednu od kuhinjskih posuda staviti šećer, maslac, vanilla ekstrakt, bademov ekstrakt, bademe i jaja, pa sve umutiti.
  2. Dodati brašno, prašak za pecivo i sol, pa zamijesiti tijesto.
  3. Oblikovati štrudlu i staviti u posudu za pečenje.
  4. Peći 30 minuta na 170 °C.
  5. Ohladiti, pa izrezati štrudlu na kriške debljine 1.5 cm.
  6. Vratiti u rernu i ravnomjerno peći još 20 minuta.
  7. Kekse poslužiti hladne.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*