Keks s cheddar sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Keks s cheddar sirom

Sastojci

Brašno:
3 šolje
Prašak za pecivo:
4 kašičice
Sol:
3/4 kašičice
Neslani maslac:
8 kašika
Cheddar sir:
1 šolja
Luk vlasac:
33/100 šolje
Pečena govedina:
6 kriški
Mlijeko:
3/2 solja

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni i pomastite kalupnu posudu za pečenje.

  2. U veću zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo i sol.

  3. Dodajte maslo, mlijeko, sir, luk i govedinu i sve izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

  4. Prespite smjesu u kalupnu posudu za pečenje.

  5. Pecite 30 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatnu boju.

  6. Izvadite iz rerne, ostavite 15-20 minuta da se ohladi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.