Kelj-salata sa feta sirom
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Sastojci
Kelj:
1 svežanj
Sol:
1/2 kašičice
Jabučni ocat:
1 kašika
Jabuka:
1 komad
Feta sir:
70 grama
Feta sir:
50 grama
Pinjole:
50 grama
Instrukcije
Kelj operite i isjeckajte, pa posolite.
Rukama masirajte oko 2 minute.
Pospite kelj octom, a zatim pomiješajte sa jabukama, feta sirom, ribizlama i pinjolima, nakon čega možete poslužiti salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.