Kelj-salata sa feta sirom

Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Kelj-salata sa feta sirom

Sastojci

Kelj:
1 svežanj
Sol:
1/2 kašičice
Jabučni ocat:
1 kašika
Jabuka:
1 komad
Feta sir:
70 grama
Feta sir:
50 grama
Pinjole:
50 grama

Instrukcije

  1. Kelj operite i isjeckajte, pa posolite.

  2. Rukama masirajte oko 2 minute.

  3. Pospite kelj octom, a zatim pomiješajte sa jabukama, feta sirom, ribizlama i pinjolima, nakon čega možete poslužiti salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.