Kiflice punjene makom

Vrijeme pripreme
90 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
2 kašika
suha germa
175 ml
mlijeko
190 g
šećer u prahu
500 g
brašno
170 g
Maslac
200 ml
voda
250 g
sjemenke maka
1/2 kašičica
ekstarkt vanilije
1 komad
Jaja
Kiflice punjene makom
  1. Pomiješajte germu, toplo mlijeko i šećer.
  2. U veću posudu stavite brašno, sol i maslac, pa dodajte mješavinu germe i drugih sastojaka.
  3. Rukama zamijesite tijesto, prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 1 h da naraste.
  4. Pomiješajte šećer u prahu sa toplom vodom i kada se šećer istopi dodajte mljevene sjemenke maka i vanila ekstrakt.
  5. Nakon što tijesto nadođe, premijesite ga i podijelite na 4 jednaka dijela, od svakog oblikujući loptce.
  6. Svaki dio razvijte na krugove i izrežite na nekoliko trouglastih dijelova kao pizzu.
  7. Na gornji, najširi dio svakog trougla stavite jednu kašiku pripremljenog fila od maka i rolajte prema užem dijelu formirajući kiflice.
  8. Svaku kiflicu premažite jajima i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
  9. Ostavite ih 10-ak minuta da malo nadođu, pa stavite u rernu zagrijanu na 175 °C gdje ćete ih peći 20 minuta.

1 komentar

  1. Vesna rekao na August 18, 2014 Komentariši

    Sviđaju mi se kiflice, nova sam teže se snalazim. Molila bih vas da mi odgovorite dali se recepti mogu stavljati u omiljene.Voljela bi znati puno ima za pisati recept teško mi je posle naći recept. Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru.

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*