Kiflice sa filom od jabuka i oraha
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte jogurt, šećer, ulje, jaje i prašak za pecivo.
Dobro izmiksajte, a zatim postepeno dodajite brašno i mijesite tijesto oko 5 minuta dok ne postane glatko.
Prekrijte tijesto čistom krpom i ostavite da malo odstoji.
U međuvremenu kuhajte narendane jabuke sa šećerom.
Kada jabuke dobiju smeđkastu boju dodajte cimet i orahe, sve izmiješajte, pa skinite s vatre.
Tijesto podijelite na tri dijela, pa svaki malo oklagijom razvaljajte.
Svaki razvijeni dio izrežite na 8 dijelova, kao pizzu.
Na širi dio svakog komada stavite malo fila od oraha i jabuka, pa uvaljajte prema unutrašnjosti.
Kiflice poredajte na pleh za pečenje obložen pergament papirom i pecite 30 minuta na 180 °C.
Kada se ispeku, kiflice uvaljajte u šećer u prahu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.