Kisele gljive

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Kisele gljive

Sastojci

Gljive:
1 kilogram
Voda:
1 list
Ocat:
1 decilitar
Biber:
7 komada
Lovorov list:
1 list
Sol:
1 kašika
Karanfilić:
1 komad

Instrukcije

  1. U loncu kuhajte gljive 7-8 minuta a zatim izvadite i ocijedite.

  2. U drugi lonac dodajte vodu, ocat, biber, sol i karanfilić. Dovedite do ključanja. Skinite s toplote i ostavite da ohladi.

  3. Stavite gljive u teglu i prelijte s kuhanom smjesom.

  4. Hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.