Kisele gljive

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
gljive
1 list
voda
1 dl
ocat
7 komad
Biber
1 list
lovorov list
1 kašika
Sol
1 komad
karanfilić
Kisele gljive
  1. U loncu kuhajte gljive 7-8 minuta a zatim izvadite i ocijedite.
  2. U drugi lonac dodajte vodu, ocat, biber, sol i karanfilić. Dovedite do ključanja. Skinite s toplote i ostavite da ohladi.
  3. Stavite gljive u teglu i prelijte s kuhanom smjesom.
  4. Hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*