Kiseli šampinjoni

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 2 minuta
Kiseli šampinjoni

Sastojci

Šampinjoni:
1 kilogram
Vinski ocat:
200 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Klinčići:
3 komada
Lovorov list:
3 lista
Ulje:
50 mililitara
Voda:
100 mililitara

Instrukcije

  1. Naspite malo vode i ocat u šerpu, posolite i stavite na blagu vatru da proključa.

  2. Dodajte gljive u proključalu tečnost i kuhajte 4 1/2 minute.

  3. Ocijedite vodu a gljive stavite na papirnate salavetice, da se skroz osuše.

  4. Osušene gljive ubacite u dvije zagrijane staklene tegle.

  5. U svaku teglu dodajte biber, klinčić, lovorov list i ulje.

  6. Tegle dobro zatvorite te ih spremite u ostavu za kasniju upotrebu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.