Kiseli šampinjoni

Kategorije:

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
šampinjoni
200 ml
vinski ocat
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
3 komad
klinčići
3 list
lovorov list
50 ml
ulje
100 ml
voda
Kiseli šampinjoni
  1. Naspite malo vode i ocat u šerpu, posolite i stavite na blagu vatru da proključa.
  2. Dodajte gljive u proključalu tečnost i kuhajte 4 1/2 minute.
  3. Ocijedite vodu a gljive stavite na papirnate salavetice, da se skroz osuše.
  4. Osušene gljive ubacite u dvije zagrijane staklene tegle.
  5. U svaku teglu dodajte biber, klinčić, lovorov list i ulje.
  6. Tegle dobro zatvorite te ih spremite u ostavu za kasniju upotrebu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*