- Vrijeme pripreme
- 2 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 20.12.2012
- 1 kg
- šampinjoni
- 200 ml
- vinski ocat
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 3 komad
- klinčići
- 3 list
- lovorov list
- 50 ml
- ulje
- 100 ml
- voda

- Naspite malo vode i ocat u šerpu, posolite i stavite na blagu vatru da proključa.
- Dodajte gljive u proključalu tečnost i kuhajte 4 1/2 minute.
- Ocijedite vodu a gljive stavite na papirnate salavetice, da se skroz osuše.
- Osušene gljive ubacite u dvije zagrijane staklene tegle.
- U svaku teglu dodajte biber, klinčić, lovorov list i ulje.
- Tegle dobro zatvorite te ih spremite u ostavu za kasniju upotrebu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!