Klasična mesna štrudla

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Klasična mesna štrudla

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Goveđe kobasice:
200 grama
Crveni luk:
1/2 šolje
Crvena paprika:
1/2 šolje
Peršun:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Prezla:
3/4 šolje
Jaja:
1 komad
Punomasno mlijeko:
1/4 šolje
Kečap:
3 kašike
Senf:
1 kašika
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu govedinu, kobasice, luk, paprike, peršun, prezle, jaje, mlijeko, kečap, senf, Worcestershire umak, sol i biber.

  3. Dobro izmiješajte (kašikom ili rukama) i oblikujte štrudlu.

  4. Pomastite posudu za pečenje a zatim dodajte štrudlu.

  5. Pecite 60 minuta ili dok štrudla ne dobije smeđu boju.

  6. Ostavite da ohladi 5-10 minuta a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.