Klasična mesna štrudla

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
mljevena govedina
200 g
goveđe kobasice
1/2 šolja
Crveni luk
1/2 šolja
Crvena paprika
2 kašika
peršun
2 češanj
Bijeli luk
3/4 šolja
Prezla
1 komad
Jaja
1/4 šolja
punomasno mlijeko
3 kašika
kečap
1 kašika
senf
1 kašičica
Worcestershire umak
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
Klasična mesna štrudla
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu govedinu, kobasice, luk, paprike, peršun, prezle, jaje, mlijeko, kečap, senf, Worcestershire umak, sol i biber.
  3. Dobro izmiješajte (kašikom ili rukama) i oblikujte štrudlu.
  4. Pomastite posudu za pečenje a zatim dodajte štrudlu.
  5. Pecite 60 minuta ili dok štrudla ne dobije smeđu boju.
  6. Ostavite da ohladi 5-10 minuta a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*