Klasični čokoladni kolač

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Klasični čokoladni kolač

Sastojci

Maslo:
3/4 šolje
Šećer:
7/4 solja
Jaja:
3 komada
Brašno:
2 šolje
Kakao:
3/4 šolje
Soda bikarbona:
5/4 kasicica
Sol:
1 kašičica
Mlijeko:
133/100 solja
Šećer u prahu:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjeli dobro umutite maslo i šećer.

  2. Dodajte jaja, jedno po jedno uz konstantno miješanje.

  3. Pomiješajte u drugoj posudi brašno, kakao, sodu i sol.

  4. Dodajte milijeko i smjesu s brašnom u zdjelu s maslom i jajima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Prespite smjesu u podmazanu posudu za pečenje i pecite 40 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.

  6. Izvadite iz pećnice, ostavite da se kolač ohladi a zatim ga pospite sa šećerom u prahu i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.