- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 13.7.2010
- 1 kg
- brašno
- 1 komad
- Jaja
- 1 l
- kiselo mlijeko
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 1 po potrebi
- mesna voda
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- maslo

- Napravite tijesto miješanjem brašna, soli i jajeta.
- Stavite u tepsiju i pecite dok ne bude reš.
- Izvadite i iskomadajte tijesto.
- Prelijte mesnom vodom i ostavite da se ocijedi.
- Pomiješajte kiselo mlijeko i bijeli luk pa pospite po napravljenoj kljukuši.
- Zalijte istopljenim maslom.
Sta je mesna voda?
annem bunun salçalı sarmısaklısını yapıyor.çok severim.acıktım 🙂
Mesna Voda? Bez obzira zanimljiv recept I pronaci ga. Kod Nas je sve isto samo sto se ne zalijeva mesnom vodom I umjesto modeling mlijeka koristiti se obicno mlijeko, umijesamo vrhnje, bijelog Luka I maslaca zagrijemo do kljucanja I zalijemo! Hmmmm, ogladnio Sam!
Zaboravio Sam napomenuti da se Bijeli luk przi u tavi sa Malo maslaca Na veoma laganoj vatri dok ne poprimi zlatkastu boju, veoma vazno!