Kljukuša

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
brašno
1 komad
Jaja
1 l
kiselo mlijeko
4 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
mesna voda
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
maslo
Kljukuša
  1. Napravite tijesto miješanjem brašna, soli i jajeta.
  2. Stavite u tepsiju i pecite dok ne bude reš.
  3. Izvadite i iskomadajte tijesto.
  4. Prelijte mesnom vodom i ostavite da se ocijedi.
  5. Pomiješajte kiselo mlijeko i bijeli luk pa pospite po napravljenoj kljukuši.
  6. Zalijte istopljenim maslom.

4 comments

  1. Elma rekao na Septembar 29, 2014 Komentariši

    Sta je mesna voda?

  2. serhat rekao na Oktobar 9, 2015 Komentariši

    annem bunun salçalı sarmısaklısını yapıyor.çok severim.acıktım 🙂

  3. Samed rekao na Oktobar 17, 2016 Komentariši

    Mesna Voda? Bez obzira zanimljiv recept I pronaci ga. Kod Nas je sve isto samo sto se ne zalijeva mesnom vodom I umjesto modeling mlijeka koristiti se obicno mlijeko, umijesamo vrhnje, bijelog Luka I maslaca zagrijemo do kljucanja I zalijemo! Hmmmm, ogladnio Sam!

  4. Samed rekao na Oktobar 17, 2016 Komentariši

    Zaboravio Sam napomenuti da se Bijeli luk przi u tavi sa Malo maslaca Na veoma laganoj vatri dok ne poprimi zlatkastu boju, veoma vazno!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*