Kokošja supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Pile: 
1/2 komada
Mrkve: 
1 komad
Crveni luk: 
1 glavica
Rezanci za supu: 
1 pakovanje
Peršun: 
Po želji
Celer: 
Po želji
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Instrukcije
- U 150 ml hladne vode staviti očišćenu kokoš, dodati isjeckanu mrkvu, peršun, celer, začine, isjeckan i na ulju propržen luk, pa kuhati smjesu dok meso ne omekša. 
- Kada se kokoš skuha, izvaditi je, pa procijediti supu. 
- Procijeđenoj supi dodati rezance i kuhati još nekoliko minuta. 
- Supi dodati isjeckane listove peršuna i poslužiti toplu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.