Vrijeme pripreme 20 minute Vrijeme kuhanja 30 minute Složenost Umjereno Služi 1 ljudi Postavio edina-b Postavljeno 2.12.2012 250 gMaslac150 gčokolada za kuhanje2 kašikaespresso kafa400 gŠećer1 kašičicaekstarkt vanilije5 komadJaja250 gbrašno1 kašikacimet1/2 kašičicaSol Dodaj u omiljene Printaj recept Istopite maslac i čokoladu na umjerenoj temperaturi, a zatim dodajte espresso u prahu.Kada dobijete glatku smjesu, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte šećer i vaniliju.Postepeno dodajite jedno po jedno jaje uz konstantno mućenje.U posebnoj posudi pomiješajte brašno, cimet i sol, pa stavite u smjesu od čokolade.Mikserom mutite smjesu dok ne postane glatka, a zatim je prelijte u pleh dimezija 33x22 cm.Kolač pecite oko 30 minuta na 200 °C.Kada se ohladi izrežite na kocke i poslužite.
Zasto je bilo tesko napisati kolicine sastojaka? Koliko jaja, putera, kafe…Totalno beskoristan recept! A tako sam se radovala sto cu napraviti pravi brownie!
Greškom su izostavljeni sastojci, al evo ispravili smo grešku i nadamo se da nije kasno da iskoristite recept i napravite omiljeni brownie:)
Hvala Edina na azurnosti!!! Ali 4 kg secera?? hmmm uzecu to kao 400 g :)))
Da, 400 gr, mislim da bi 4 kg ipak bilo previše 🙂