- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 26.5.2010
- 150 g
- Maslac
- 5 komad
- bjelanca
- 1 komad
- Limunova kora
- 3/4 kg
- Bezglutensko brašno
- 1 šoljica
- šećer u prahu
- 150 g
- mljeveni bademi
- 150 g
- maline

- Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
- Stavite badem, sečer, brašno, limunovu koru u zdjelu. Dobro izmiješajte.
- U posebnoj zdjeli umutite jaja i dodajte mješavinu s brašnom. Miješajte dok ne dobijete smjesu. Dodajte rastopljeni maslac. Nježno dodajte borovnice (ili maline).
- Zagrijte ulje u tepsiji. Prebacite smjesu u tepsiju i stavite u pećnicu. Pecite 20 minuta.
- Sačekajte 10 minuta a zatim poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!