- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 29.9.2010
- 1 1/2 šolja
- brašno
- 1 šolja
- Šećer
- 3 kašika
- kakao
- 1 kašičica
- soda
- 1/2 kašičica
- Sol
- 2 kašičica
- espresso kafa u prahu
- 1 kašičica
- Biber
- 6 kašika
- ulje
- 1 kašičica
- ocat
- 1 kašičica
- ekstarkt vanilije
- 1 šolja
- espresso kafa

- Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
- U posudu za pečenje (u ovom slučaju u tavu) dodajte brašno, šećer, kakao, sodu i kafu u prahu. Kašikom promiješajte.
- Napravite tri udubljenja u tavi s brašnom.
- U prvo udubljenje dodajte ulje, u drugo ocat a u treće ekstrakt vanilije.
- Sve pospite espresso kafom. Ravnomjerno izmiješajte.
- Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta.
- Poslužite samo ili uz šlag, sladoled ili drugi omiljeni premaz.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!