Kolač s svježim kruškama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
2 šolja
Šećer
3 komad
Jaja
1 1/2 šolja
ulje
3 šolja
brašno
1 kašičica
soda
1 kašičica
Sol
1 kašičica
ekstarkt vanilije
2 kašičica
cimet
3 šolja
kruške
1 1/4 šolja
šećer u prahu
3 kašika
mlijeko
Kolač s svježim kruškama
  1. U zdjeli pomiješajte šećer, jaja i ulje.
  2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sodu, ekstrakt vanilije, cimet, sol i kruške. Dodajite napravljenu kombinaciju u smjesu s šećerom uz konstantno miješanje dok ne dobijete tijesto.
  3. Premjestite tijesto u podmazanu kalupnu posudu za pečenje i pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.
  4. Izvadite kolač iz pećnice a zatim i iz posude za pečenje i ostavite da se ohladi.
  5. U međuvremenu, pomiješajte šećer u prahu s mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Dobivenom smjesom premažite napravljeni kolač i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*