Kolač s svježim kruškama

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Kolač s svježim kruškama

Sastojci

Šećer:
2 šolje
Jaja:
3 komada
Ulje:
3/2 solja
Brašno:
3 šolje
Soda:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Cimet:
2 kašičice
Kruške:
3 šolje
Šećer u prahu:
5/4 solja
Mlijeko:
3 kašike

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte šećer, jaja i ulje.

  2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sodu, ekstrakt vanilije, cimet, sol i kruške. Dodajite napravljenu kombinaciju u smjesu s šećerom uz konstantno miješanje dok ne dobijete tijesto.

  3. Premjestite tijesto u podmazanu kalupnu posudu za pečenje i pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.

  4. Izvadite kolač iz pećnice a zatim i iz posude za pečenje i ostavite da se ohladi.

  5. U međuvremenu, pomiješajte šećer u prahu s mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.

  6. Dobivenom smjesom premažite napravljeni kolač i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.