Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke pomiješati sa 200 gr šećera, uljem, mlijekom, vanilin šećerom, brašnom i praškom za pecivo.
Mikserom umutiti smjesu, pa joj dodati pjenasto umućene bjelanjke, kašikom izmiješati, preliti smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći 25 minuta na 170 °C.
Kada se kora ispeče i ohladi, uzdužno je prepoloviti.
Jedan dio ostaviti u plehu, a drugi izlomiti.
Izlomljenu koru preliti agdom napravljenom od 100 gr šećera i 100 ml vode, dodati iscijeđeni sok od dvije narandže, pa promiješati.
Koru u plehu premazati marmeladom, pa je posuti izlomljenim, drugim dijelom kore.
U manjoj posudi istopiti margarin, dodati 2 čokolade za kuhanje i miješati dok se ne dobije glatka glazura.
Čokoladnu glazuru preliti preko cijelog kolača i ostaviti da se ohladi.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!