Kotleti sa salatom od graška i leće

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
grašak
800 g
konzervisana leća
4 kašika
vinski ocat
2 kašika
Šećer
1 kašičica
metvica
200 g
feta sir
5 komad
janjeći kotleti
1 kašičica
Maslinovo ulje
Kotleti sa salatom od graška i leće
  1. Kuhajte grašak u kipućoj vodi, 3-4 minute a zatim skinite ocijedite.
  2. Pomiješate grašak sa lećom, šećerom, octom i metvicom.
  3. Umiješajte sir u smjesu s graškom i lećom pa začinite sa soli i biberom.
  4. Zagrijte ulje u tavi.
  5. Dodajte i pecite kotlete, koje ste prethodno premazali s uljem i začinili, 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
  6. Poslužite pečene kotlete s napravljenom salatom od graška i leće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*