Kotleti sa umakom

Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte roštilj. Stavite jednu kašiku morske soli i pola šolje tople vode u zdjelu i promiješajte.
Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Premažite kotlete sa uljem i začinite.
Stavite kotlete na roštilj i pecite 1-2 minute sa svake strane ili po vlastitoj želji. Skinite i sačekajte 5 minuta.
Promiješajte ponovo umak i odbacite lovorov list.
Stavite kotlete u tanjire za posluživanje, dodajte umak i poslužite uz pečeni slatki krompir.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.