Kotleti sa umakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Kotleti sa umakom

Sastojci

Maslinovo ulje:
125 mililitara
Vinski ocat:
60 mililitara
Peršun:
33/100 šoljice
Origano:
2 kašičice
Chilli paprika u prahu:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Lovorov list:
1 list
Kotleti:
6 komada

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte roštilj. Stavite jednu kašiku morske soli i pola šolje tople vode u zdjelu i promiješajte.

  2. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Premažite kotlete sa uljem i začinite.

  3. Stavite kotlete na roštilj i pecite 1-2 minute sa svake strane ili po vlastitoj želji. Skinite i sačekajte 5 minuta.

  4. Promiješajte ponovo umak i odbacite lovorov list.

  5. Stavite kotlete u tanjire za posluživanje, dodajte umak i poslužite uz pečeni slatki krompir.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.