- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 4.6.2010
- 125 ml
- Maslinovo ulje
- 60 ml
- vinski ocat
- 1/3 šoljica
- peršun
- 2 kašičica
- origano
- 1/2 kašičica
- chilli paprika u prahu
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 list
- lovorov list
- 6 komad
- kotleti

- Prethodno zagrijte roštilj. Stavite jednu kašiku morske soli i pola šolje tople vode u zdjelu i promiješajte.
- Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Premažite kotlete sa uljem i začinite.
- Stavite kotlete na roštilj i pecite 1-2 minute sa svake strane ili po vlastitoj želji. Skinite i sačekajte 5 minuta.
- Promiješajte ponovo umak i odbacite lovorov list.
- Stavite kotlete u tanjire za posluživanje, dodajte umak i poslužite uz pečeni slatki krompir.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!