Krem čorba od krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Krem čorba od krompira

Sastojci

Krompir:
450 grama
Supa:
450 mililitara
Mrkve:
3 komada
Pavlaka:
200 mililitara
Celer:
80 grama
Maslo:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Zeleni luk:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte krompir i celer u supu i kuhajte 20 minuta.

  2. Nakon 20 minuta kuhanja skinite sa vatre i ostavite čorbu da ohladi.

  3. U hladnu čorbu postepeno umiješajte pavlaku uz ponovno zagrijavanje.

  4. Za zapržku zagrijte maslo u tavi, dodajte mrkvu, sol, biber i nasjeckani luk i kuhajte 5 minuta.

  5. Poslužite čorbu začinjenu zapržkom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.