Krem kiflice

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Krem kiflice

Sastojci

Jaja:
1 komad
Šećer:
5 kašika
Ulje:
150 mililitara
Mlijeko:
250 mililitara
Kvasac:
1 kašičica
Krem:
250 grama
Brašno:
Po želji

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda umutiti jedno jaje sa 5 kašika šećera.

  2. Dodati ulje, mlijeko, kvasac i brašno, zamijesiti tijesto i ostaviti da naraste.

  3. Kada naraste, tijesto prekuhati, podijeliti na 4 jednaka dijela i razviti na manje jufke.

  4. Svaku jufku izrezati na 8 trouglova, kao pizzu, na šire krajeve premazati krem i motati prema užem dijelu.

  5. Premazane i formirane kiflice ostaviti da narastu, pa ih peći 20 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.