Krem kiflice

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
1 komad
Jaja
5 kašika
Šećer
150 ml
ulje
250 ml
mlijeko
1 kašičica
kvasac
250 g
krem
1 po potrebi
brašno
Krem kiflice
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda umutiti jedno jaje sa 5 kašika šećera.
  2. Dodati ulje, mlijeko, kvasac i brašno, zamijesiti tijesto i ostaviti da naraste.
  3. Kada naraste, tijesto prekuhati, podijeliti na 4 jednaka dijela i razviti na manje jufke.
  4. Svaku jufku izrezati na 8 trouglova, kao pizzu, na šire krajeve premazati krem i motati prema užem dijelu.
  5. Premazane i formirane kiflice ostaviti da narastu, pa ih peći 20 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*