Krem kiflice
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Sastojci
Jaja:
1 komad
Šećer:
5 kašika
Ulje:
150 mililitara
Mlijeko:
250 mililitara
Kvasac:
1 kašičica
Krem:
250 grama
Brašno:
Po želji
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda umutiti jedno jaje sa 5 kašika šećera.
Dodati ulje, mlijeko, kvasac i brašno, zamijesiti tijesto i ostaviti da naraste.
Kada naraste, tijesto prekuhati, podijeliti na 4 jednaka dijela i razviti na manje jufke.
Svaku jufku izrezati na 8 trouglova, kao pizzu, na šire krajeve premazati krem i motati prema užem dijelu.
Premazane i formirane kiflice ostaviti da narastu, pa ih peći 20 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.