Krem supa od brokule

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Krem supa od brokule

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Muškatni oraščići:
1 prstohvat
Valjana zob:
40 grama
Pileći temeljac:
1 litar
Brokule:
750 grama
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte isjeckani luk.

  2. Kuhajte dok ne omekša, oko 5 minuta, pa dodajte muškatni oraščić.

  3. Nakon 30-ak sekundi dodajte pileći temeljac, 1.5 šolju vode, zob, isjeckanu brokulu, sol i biber.

  4. Ostavite da smjesa proključa, pa smanjite temperaturu.

  5. Pustite da smjesa krčka dok brokula omekša, 5-10 minuta, a zatim u serijama stavljajte u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu masu.

  6. Vratite u šerpu, dodajte po želji još malo bibera i soli, pa poslužite supu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.