Krem supa od gljiva

Sastojci
Instrukcije
U mašini za mljevenje dodajte gljive i limun pa grubo sameljite.
U tavi rastopite maslo pa dodajte luk. Neka pirja na laganoj vatri.
Zatim dodajte gljive, timijan i lovorov list. Kuhajte 15 minuta ili dok nestane tekućina iz gljiva
Začinite sa soli i biberom a zatim dodajte vrhnje i pileću osnovu.
Dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu i ostavite da se kuha 20 minuta.
Dodajte škrob i kuhajte još 10 minuta uz konstantno miješanje.
Skinite, pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.