Krem supa od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Gljive:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Voda:
1 litar
Pavlaka:
200 mililitara
Ulje:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Na zagrijanom ulju, u tavi, propržiti luk.
Dodati gljive i kuhati 30 minuta.
Kada se skuhaju, ohladiti ih, zgnječiti i napraviti pire.
Pire od gljiva umiješati u zagrijani 1 l vode, doodati sol i biber, sve promiješati i prokuhati supu.
Ostaviti da se malo ohladi, pa u supu umiješati pavlaku.
Posuti peršunom i poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.