Krem supa od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Krem supa od gljiva

Sastojci

Gljive:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Voda:
1 litar
Pavlaka:
200 mililitara
Ulje:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Na zagrijanom ulju, u tavi, propržiti luk.

  2. Dodati gljive i kuhati 30 minuta.

  3. Kada se skuhaju, ohladiti ih, zgnječiti i napraviti pire.

  4. Pire od gljiva umiješati u zagrijani 1 l vode, doodati sol i biber, sve promiješati i prokuhati supu.

  5. Ostaviti da se malo ohladi, pa u supu umiješati pavlaku.

  6. Posuti peršunom i poslužiti jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.