- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 17.8.2010
- 500 g
- gljive
- 1 kašika
- sok od limuna
- 1 kašika
- maslo
- 2 kašika
- Crveni luk
- 1/2 list
- lovorov list
- 1 kašika
- timijan
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- mljeveni biber
- 2 šoljica
- vrhnje za kuhanje
- 1 1/2 šoljica
- Pileća osnova
- 1 kašičica
- kukuruzni škrob
- 1 po potrebi
- peršun

- U mašini za mljevenje dodajte gljive i limun pa grubo sameljite.
- U tavi rastopite maslo pa dodajte luk. Neka pirja na laganoj vatri.
- Zatim dodajte gljive, timijan i lovorov list. Kuhajte 15 minuta ili dok nestane tekućina iz gljiva
- Začinite sa soli i biberom a zatim dodajte vrhnje i pileću osnovu.
- Dovedite do ključanja.
- Smanjite temperaturu i ostavite da se kuha 20 minuta.
- Dodajte škrob i kuhajte još 10 minuta uz konstantno miješanje.
- Skinite, pospite peršunom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!