Krem supa od gljiva

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
500 g
gljive
1 kašika
sok od limuna
1 kašika
maslo
2 kašika
Crveni luk
1/2 list
lovorov list
1 kašika
timijan
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
mljeveni biber
2 šoljica
vrhnje za kuhanje
1 1/2 šoljica
Pileća osnova
1 kašičica
kukuruzni škrob
1 po potrebi
peršun
Krem supa od gljiva
  1. U mašini za mljevenje dodajte gljive i limun pa grubo sameljite.
  2. U tavi rastopite maslo pa dodajte luk. Neka pirja na laganoj vatri.
  3. Zatim dodajte gljive, timijan i lovorov list. Kuhajte 15 minuta ili dok nestane tekućina iz gljiva
  4. Začinite sa soli i biberom a zatim dodajte vrhnje i pileću osnovu.
  5. Dovedite do ključanja.
  6. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuha 20 minuta.
  7. Dodajte škrob i kuhajte još 10 minuta uz konstantno miješanje.
  8. Skinite, pospite peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*