Krem supa s mrkvom i tikvom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Crveni luk: 
1 glavica
Bijeli luk: 
2 češnja
Maslinovo ulje: 
2 kašike
Mrkve: 
4 komada
Tikva: 
1 komad
Biber: 
Po želji
Pileća osnova: 
850 mililitara
Majčina dušica: 
3 komada
Korijander: 
1/4 šoljice
Peršun: 
1/4 šoljice
Instrukcije
- U loncu, na maslinovom ulju, pržite luk dok ne omekša. 
- Dodajte nasjeckane mrkve i tikvu, začinite sa biberom i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša. 
- Umiješajte osnovu, majčinu dušicu, korijander i peršun. Dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da supa pirja 30 minuta. 
- Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. 
- Prije posluživanja zagrijte supu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.