- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 17.4.2013
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 4 komad
- mrkve
- 1 komad
- tikva
- 1 po potrebi
- Biber
- 850 ml
- Pileća osnova
- 3 komad
- majčina dušica
- 1/4 šoljica
- korijander
- 1/4 šoljica
- peršun

- U loncu, na maslinovom ulju, pržite luk dok ne omekša.
- Dodajte nasjeckane mrkve i tikvu, začinite sa biberom i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša.
- Umiješajte osnovu, majčinu dušicu, korijander i peršun. Dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da supa pirja 30 minuta.
- Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prije posluživanja zagrijte supu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!