Krem supa s mrkvom i tikvom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
2 kašika
Maslinovo ulje
4 komad
mrkve
1 komad
tikva
1 po potrebi
Biber
850 ml
Pileća osnova
3 komad
majčina dušica
1/4 šoljica
korijander
1/4 šoljica
peršun
Krem supa s mrkvom i tikvom
  1. U loncu, na maslinovom ulju, pržite luk dok ne omekša.
  2. Dodajte nasjeckane mrkve i tikvu, začinite sa biberom i pecite još 10 minuta ili dok povrće ne omekša.
  3. Umiješajte osnovu, majčinu dušicu, korijander i peršun. Dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da supa pirja 30 minuta.
  4. Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Prije posluživanja zagrijte supu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*