Krem supa sa gljivama i zelenom salatom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
1 šolja
gljive
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
maslo
1 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
zelena slata
1 glavica
Špinat
2 kašika
peršun
1 kašičica
Bosiljak
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
4 kašika
brašno
2 šolja
supa od povrća
2 šolja
manje masno mlijeko
Krem supa sa gljivama i zelenom salatom
  1. U većem loncu zagrijte maslo i maslinovo ulje pa dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta ili dok povrće ne omekša.
  2. Kada povrće omekša, dodajte zelenu salatu, špinat, peršun, bosiljak, sol i biber. Kuhajte dok zelje ne uvene.
  3. Nakon toga, umiješajte brašno i kuhajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.
  4. Cijeloj smjesi dodajte vruću supu, poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte još 10 minuta.
  5. Sastojke lonca prespite u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  6. Iz blendera glatku smjesu vratite u lonac, dodajte mlijeko i zagrijte.
  7. Začinite po želji, skinite sa toplote i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*