Kremasta supa od paradajza i bijelog luka

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
12 češanj
Bijeli luk
1 1/2 kašičica
Maslinovo ulje
400 g
konzervirani paradajz
1 šolja
pire od paradajza
425 ml
Vrhnje
1/4 kašičica
origano
1/4 kašičica
Bosiljak
1/4 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
Kremasta supa od paradajza i bijelog luka
  1. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk. Poklopite i pecite dok se lagano ne zapeče.
  2. U veći lonac dodajte proprženi bijeli luk, paradajz, pire od paradajza i dovedite do ključanja. Smanjite tempraturu, poklopite i ostavite da pirja 30 minuta.
  3. Umiješajte vrhnje, origano, bosiljak, sol i biber.
  4. Ostavite malo da se ohladi a zatim stavite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Vratite u lonac, zagrijte i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*