Kremaste lazanje s piletinom
Kategorije: Pasta
- U slanoj ključaloj vodi kuhajte lazanja listove 8-10 minuta, dok ne omekšaju, pa ih isperite pod hladom, tekućom vodom i ostavite na stranu.
- U međuvremenu stavite i piletinu u toplu vodu, pa kuhajte 20 minuta.
- Nakon što se skuha, piletinu procijedite i isjeckajte.
- U posebnoj posudi sa toplom vodom istopite pileću kocku za supu.
- U većoj zdjeli pomiješajte isjeckanu piletinu, tečnost sa istopljenom kockom, krem sir i 200 gr mozzarelle.
- 1/3 sosa za špagete premažite dno vatrostalne posude za pečenje (23x33 cm), zatim nanesite smjesu od piletine, pa 3 lazanja lista.
- Ponovite isti postupak još jednom, a na površinu premažite preostali sos za špagete i mozzarellu.
- Pecite 45 minuta na 175 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!