Kremaste lazanje s piletinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 30 minuta
Kremaste lazanje s piletinom

Sastojci

Pileći fileti:
3 komada
Lasagne:
6 listova
Pileća kocka za supu:
1 komad
Topla voda:
70 mililitara
Krem sir:
250 grama
Mozzarela:
400 grama
Sos za špagete:
600 mililitara

Instrukcije

  1. U slanoj ključaloj vodi kuhajte lazanja listove 8-10 minuta, dok ne omekšaju, pa ih isperite pod hladom, tekućom vodom i ostavite na stranu.

  2. U međuvremenu stavite i piletinu u toplu vodu, pa kuhajte 20 minuta.

  3. Nakon što se skuha, piletinu procijedite i isjeckajte.

  4. U posebnoj posudi sa toplom vodom istopite pileću kocku za supu.

  5. U većoj zdjeli pomiješajte isjeckanu piletinu, tečnost sa istopljenom kockom, krem sir i 200 gr mozzarelle.

  6. 1/3 sosa za špagete premažite dno vatrostalne posude za pečenje (23x33 cm), zatim nanesite smjesu od piletine, pa 3 lazanja lista.

  7. Ponovite isti postupak još jednom, a na površinu premažite preostali sos za špagete i mozzarellu.

  8. Pecite 45 minuta na 175 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.