Kremaste makarone sa piletinom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Kremaste makarone sa piletinom i gljivama

Sastojci

Makaroni:
200 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Gljive:
250 grama
Celer:
2 komada
Mrkve:
3 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Pileća supa:
1 litar
Kremasti sir:
250 grama
Parmezan:
125 grama
Brašno:
3/2 kasika
Pileći fileti:
2 komada
Prezla:
250 grama
Maslac:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Pomiješajte sastojke za preljev i ostavite na stranu.

  2. Zagrijte rernu na 250 °C.

  3. U šerpi na maslinovom ulju dinstajte izrezane gljive, celer, mrkvu crveni i bijeli luk 4-5 minuta na umjerenoj temperaturi.

  4. Nakon toga dodajte kremasti sir, parmezan i makarone.

  5. Sve dobro izmiješajte.

  6. Pospite brašnom, promiješajte, pa kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne očvrsne.

  7. Umiješajte piletinu i prebacite u posudu za pečenje.

  8. Pospite pripremljenim preljevom, pecite 15 minuta, pa poslužite 10 minuta nakon što jelo izvadite iz rerne.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.