Kremaste makarone sa piletinom i gljivama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
200 g
makaroni
1 kašika
Maslinovo ulje
250 g
gljive
2 komad
celer
3 komad
mrkve
1 glavica
Crveni luk
1 kašičica
bijeli luk u prahu
1 l
pileća supa
250 g
kremasti sir
125 g
parmezan
1 1/2 kašika
brašno
2 komad
Pileći fileti
250 g
Prezla
1 kašika
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Kremaste makarone sa piletinom i gljivama
  1. Pomiješajte sastojke za preljev i ostavite na stranu.
  2. Zagrijte rernu na 250 °C.
  3. U šerpi na maslinovom ulju dinstajte izrezane gljive, celer, mrkvu crveni i bijeli luk 4-5 minuta na umjerenoj temperaturi.
  4. Nakon toga dodajte kremasti sir, parmezan i makarone.
  5. Sve dobro izmiješajte.
  6. Pospite brašnom, promiješajte, pa kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne očvrsne.
  7. Umiješajte piletinu i prebacite u posudu za pečenje.
  8. Pospite pripremljenim preljevom, pecite 15 minuta, pa poslužite 10 minuta nakon što jelo izvadite iz rerne.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*