Kremaste makarone sa piletinom i gljivama
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte sastojke za preljev i ostavite na stranu.
Zagrijte rernu na 250°C.
U šerpi na maslinovom ulju dinstajte izrezane gljive, celer, mrkvu crveni i bijeli luk 4-5 minuta na umjerenoj temperaturi.
Nakon toga dodajte kremasti sir, parmezan i makarone.
Sve dobro izmiješajte.
Pospite brašnom, promiješajte, pa kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne očvrsne.
Umiješajte piletinu i prebacite u posudu za pečenje.
Pospite pripremljenim preljevom, pecite 15 minuta, pa poslužite 10 minuta nakon što jelo izvadite iz rerne.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.