Kremasti desert od tikve
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Mlijeko:
2 šolje
Šećer:
3 kašike
Tikva:
200 grama
Ekstarkt vanilije:
2 kašičice
Cimet:
1 kašičica
Muškantni oraščić:
1 kašičica
Karanfilić:
1 prstohvat
Sol:
1 prstohvat
Instrukcije
U loncu, kombinujte mlijeko, šećer, tikvu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri.
Dovedite do ključanja uz neprestano miješanje, zatim smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte trideset sekundi.
Maknite sa vatre, dodajte vanilu, muškatni oraščić, cimet i karanfilić, te promiješajte.
Prebacite smjesu u posudu i ostavite da se ohladi u frižideru oko jedan sat, zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.