Kremasti desert od tikve

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Kremasti desert od tikve

Sastojci

Mlijeko:
2 šolje
Šećer:
3 kašike
Tikva:
200 grama
Ekstarkt vanilije:
2 kašičice
Cimet:
1 kašičica
Muškantni oraščić:
1 kašičica
Karanfilić:
1 prstohvat
Sol:
1 prstohvat

Instrukcije

  1. U loncu, kombinujte mlijeko, šećer, tikvu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri.

  2. Dovedite do ključanja uz neprestano miješanje, zatim smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte trideset sekundi.

  3. Maknite sa vatre, dodajte vanilu, muškatni oraščić, cimet i karanfilić, te promiješajte.

  4. Prebacite smjesu u posudu i ostavite da se ohladi u frižideru oko jedan sat, zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.