Kremasti makaroni sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslac:
15 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Mlijeko:
500 mililitara
Makaroni:
150 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Ribani sir:
250 grama
Instrukcije
Istopite maslac u šerpi, pa dodajte isjeckani luk.
Pržite uz povremeno miješanje 2-3 minute.
Dodajte mlijeko, a zatim makarone i začine.
Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok mlijeko ne uvrije, a makaroni omekšaju.
Na kraju dodajte naribani sir trapist, pa kada se istopi polsužite makarone.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.