- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 30.10.2012
- 15 g
- Maslac
- 1/2 glavica
- Crveni luk
- 500 ml
- mlijeko
- 150 g
- makaroni
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 250 g
- ribani sir

- Istopite maslac u šerpi, pa dodajte isjeckani luk.
- Pržite uz povremeno miješanje 2-3 minute.
- Dodajte mlijeko, a zatim makarone i začine.
- Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok mlijeko ne uvrije, a makaroni omekšaju.
- Na kraju dodajte naribani sir trapist, pa kada se istopi polsužite makarone.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!