Krempita

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Krempita

Sastojci

Mlijeko:
2 litra
Šećer:
17 kašika
Gustin:
6 kašika
Vanila šečer:
4 pakovanja
Jaja:
9 komada
Lisnato tijesto:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

  2. Stavite lisnato tijesto u tepsiju i zapecita ga 10 minuta na temperaturi od 180 stepeni a zatim ga stavite u rernu.

  3. Pomiješajte žumanca, vanilla šećer i gustin da napravite kremu. Dodajte mlijeko i stavite da se kuha 15 minuta uz konstano miješanje.

  4. Dodajte bjelanca i 1 1/2 šolju šećera. Izmiješajte.

  5. Prelijte napravljenom kremom tijesto, pa zatim preklopite drugim lisnatim tijestom.

  6. Izrežite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.