Kriške hljeba u umaku od gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 komad
hljeb
200 ml
pavlaka
1 glavica
mladi luk
1 po potrebi
ulje
250 g
gljive
2 kašika
sok od limuna
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
bijeli luk u prahu
3 kašika
brašno
40 g
Maslac
Kriške hljeba u umaku od gljiva
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda istopiti maslac, umiješati gljive, iscijeđeni sok limuna, masnu pavlaku, sol, bijeli luk u prahu, brašno i isjeckani mladi luk.
  2. Smjesu kuhati dok ne postane gusta i kremasta.
  3. Hljeb izrezati na deblje kriške, uvaljati ih u pripremljeni umak i peći na vrelom ulju s obje strane 5-8 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*