- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 9.4.2012
- 1 komad
- hljeb
- 200 ml
- pavlaka
- 1 glavica
- mladi luk
- 1 po potrebi
- ulje
- 250 g
- gljive
- 2 kašika
- sok od limuna
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 3 kašika
- brašno
- 40 g
- Maslac

- U jednoj od kuhinjskih posuda istopiti maslac, umiješati gljive, iscijeđeni sok limuna, masnu pavlaku, sol, bijeli luk u prahu, brašno i isjeckani mladi luk.
- Smjesu kuhati dok ne postane gusta i kremasta.
- Hljeb izrezati na deblje kriške, uvaljati ih u pripremljeni umak i peći na vrelom ulju s obje strane 5-8 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!