Krofne bez punjenja

Vrijeme pripreme
80 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
1 pakovanje
kvasac
600 ml
mlijeko
4 kašičica
Šećer
2 komad
Jaja
1 kašičica
puter
1 kg
brašno
1 po potrebi
ulje
Krofne bez punjenja
  1. Kvasac staviti u šoljicu sa malo mlakog mlijeka i šećera, pa ostaviti da nadođe.
  2. Dva bjelanjka umutiti sa malo soli, pa dodati žumanjke.
  3. U posudu s brašnom dodati kvasac, umućena jaja i maslac, pa dodavanjem mlijeka zamijesiti mekše tijesto.
  4. Ostaviti tijesto da nadođe, pa ga oklagijom malo razvaljati na površini prethodno posutoj brašnom.
  5. Čašom iskružiti krofne i ostaviti 15-ak minuta da narastu.
  6. Pržiti ih u šerpi na vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
  7. Po želji krofne uvaljati u šećer u prahu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*