- Pomiješajte toplo mlijeko s kvascem. Dodajte kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da nadođe.
- U brašno dodajte jaje, žumance, sol, ostatak šećera i narasli kvasac pa sve zajedno izmiješajte.
- Dodajte ulje, istopljeni margarin i limunovu koricu. Ponovo sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
- Prekrijte napravljeno tijesto i ostavite nekoliko sati ili dok se ne udvostruči.
- Razvijte tijesto na radnoj površini koju ste pobrašnili.
- Kada ste razvili (debljina prsta), uzmite čašu i oblikujte krofne.
- Ostavite 10 minuta a zatim preokrenite i ponovo ostavite 15 minuta da još malo nadođu.
- Zagrijte ulje u tavi na manjoj temperaturi.
- Prilikom pečenja krofni tava mora biti poklopljena.
- Pecite krofne uz konsantno okretanje.
- Pazite da krofne ne dobiju smeđu boju jer bi postale tvrde.
- Kada su gotove, izvadite ih na paprine maramice i pospite šećerom u prahu.
- Po vlastitoj želji ih punite pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!