Kroketi od mljevenog mesa

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
Krompir
150 g
brašno
2 komad
Jaja
1 glavica
Crveni luk
1 kašika
Maslinovo ulje
250 g
mljeveno meso
70 ml
paradajz sos
2 kašika
korijander
400 g
Prezla
1 po potrebi
ulje
Kroketi od mljevenog mesa
  1. Krompir ogulite, skuhajte i zgnječite.
  2. Dodajte brašno i 1 jaje, dobro promiješajte i ohladite.
  3. Isjeckani luk propržite u tavi, na zagrijanom ulju, pa dodajte mljeveno meso.
  4. Kada govedina dobije smeđkastu boju dodajte paradajz sos i kuhajte još 1 minut.
  5. Pospite ruke brašnom, pa uzmite malo smjese od krompira kako biste tapkanjem rukama napravili oblik diska.
  6. Na sredinu stavite malo mesa, pa urolajto tijesto od krompira prema unutrašnjosti, zatvarajući i bočne dijelove koji su otvoreni, kako biste dobili izgled kroketa.
  7. Od ove smjese možete napraviti 16 kroketa na isti način na koji ste pripremili prethodni.
  8. Prezlu stavite u jedan tanjir, a u drugom umutite preostalo jaje.
  9. Svaki kroket potopite u jaje, pa uvaljajte u prezlu.
  10. Poredajte ih na pleh, pa ostavite 1 h u frižider da očvrsnu.
  11. Nakon što očvrsnu, krokete pržite u tavi na zagrijanom ulju dok ne dobiju ujednačenu zlatnu boju.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*