Krompir čorba s mesom
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Krompir:
3/2 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Pileća supa:
1/2 litra
Krem pileća supa:
400 mililitara
Kremasti sir:
240 grama
Meso:
20 grama
Instrukcije
U šerpi pomiješajte krompir, luk, bistru i krem pileću supu.
Poklopite šerpu i kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 1.5 h, dok krompir ne omekša.
Nakon što se čorba skuha, dodajte kremasti sir i izmiksajte smjesu.
Pri posluživanju na površinu stavite meso.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.