Krompir čorba

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Krompir čorba

Sastojci

Krompir:
300 grama
Brašno:
45 grama
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz sos:
3/2 kasika
Pavlaka:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Topla voda:
8 decilitara

Instrukcije

  1. U tavi upržite luk i brašno na srednjoj temperaturi.

  2. Umiješajte u toplu vodu i stavite da prokuha.

  3. Dodajte krompir, paradajz sos, sol i biber.

  4. Kuhajte još 15-20 minuta. Poslužite uz pavlaku.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.