Krompir i grašak u kremastom umaku

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
450 g
Krompir
300 g
grašak
2 kašika
luk
2 kašika
maslo
2 kašika
brašno
3/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1 1/2 šolja
mlijeko
1/2 kašičica
kopar
Krompir i grašak u kremastom umaku
  1. Kuhajte krompir u kipućoj vodi 20 minuta ili dok ne omekša.
  2. Također kuhajte grašaku kipućoj vodi 8-10 minuta ili dok ne bude kuhan.
  3. U međuvremenu zagrijte maslo u loncu, dodajte luk i pecite dok ne omekša.
  4. Umiješajte brašno, sol i biber u tavu s maslom i pirjajte 1 minutu uz konstantno miješanje.
  5. Postepeno dodajite mlijeko pa dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute.Pospite sa koprom.
  6. Stavite ocijeđeni krompir i grašak u posudu za posluživanje. Prelijte sa napravljenim umakom, promiješajte i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*