Krompir obogaćen začinima
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Krompir:
1/2 kilograma
Bijeli luk:
1 kašičica
Bosiljak:
1/2 kašičice
Mažuran:
1/2 kašičice
Kopar:
1/2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Peršun:
1/2 kašičice
Mljevena paprika:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj posudi pomiješati maslinovo ulje, bijeli luk, bosiljak, mažuran, kopar, tamjan, origano, sol, peršun i papriku.
Krompir oprati, isjeći na dijelove veličine po želji i dobro umiješati u smjesu sa začinima, a nakon toga staviti u posudu za pečenje i peći 30 minuta na temperaturi od 250 °C.
Krompir možete poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.