Krompir obogaćen začinima

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
1/2 kg
Krompir
1 kašičica
Bijeli luk
1/2 kašičica
Bosiljak
1/2 kašičica
mažuran
1/2 kašičica
kopar
1/2 kašičica
origano
1/2 kašičica
peršun
1/2 kašičica
mljevena paprika
1/2 kašičica
Sol
Krompir obogaćen začinima
  1. U većoj posudi pomiješati maslinovo ulje, bijeli luk, bosiljak, mažuran, kopar, tamjan, origano, sol, peršun i papriku.
  2. Krompir oprati, isjeći na dijelove veličine po želji i dobro umiješati u smjesu sa začinima, a nakon toga staviti u posudu za pečenje i peći 30 minuta na temperaturi od 250 °C.
  3. Krompir možete poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*