- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 26.12.2011
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 kg
- Krompir
- 1 kašičica
- Bijeli luk
- 1/2 kašičica
- Bosiljak
- 1/2 kašičica
- mažuran
- 1/2 kašičica
- kopar
- 1/2 kašičica
- origano
- 1/2 kašičica
- peršun
- 1/2 kašičica
- mljevena paprika
- 1/2 kašičica
- Sol

- U većoj posudi pomiješati maslinovo ulje, bijeli luk, bosiljak, mažuran, kopar, tamjan, origano, sol, peršun i papriku.
- Krompir oprati, isjeći na dijelove veličine po želji i dobro umiješati u smjesu sa začinima, a nakon toga staviti u posudu za pečenje i peći 30 minuta na temperaturi od 250 °C.
- Krompir možete poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!