Krompir punjen kremastim sosom od gljiva i špinata

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
4 komad
Krompir
2 kašika
maslo
250 g
gljive
6 šolja
Špinat
1 po potrebi
cherry paradajz
350 ml
alfredo sos
2 kašika
Maslinovo ulje
Krompir punjen kremastim sosom od gljiva i špinata
  1. Rasporedite krompir na pleh za pečenje, pa stavite u rernu da se peče 50 minuta na 200 °c.
  2. U tavi, na zagrijanom ulju i istopljenom maslacu pecite gljive dok ne omekšaju i postanu smeđkaste.
  3. Dodajte špinat i kuhajte 3-4 minute.
  4. Umiješajte kremasti alfredo sos i kuhajte oko 5 minuta dok se blago ne zgusne smjesa.
  5. Krompir izdubite, napunite pripremmljenom smjesom, pospite izrezanim paradajzom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*