Krompir s bijelim lukom i umakom od jogurta

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Krompir s bijelim lukom i umakom od jogurta

Sastojci

Krompir:
6 komada
Bijeli luk:
6 češanja
Maslo:
4 kašike
Jogurt:
4 kašike
Luk vlasac:
1 glavica
Sol:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Narežite krompir na kriške debljine 2 cm, ali ne do kraja. (kao na sl.)

  2. Stavita nasjeckani luk u napravljene rezove i pecite u pećnici 30-40 minuta na srednjoj temperaturi ili dok ne krompir ne omekša.

  3. U manjoj posudi pomiješajte jogurt, maslo, luk i sol.

  4. Izvadite pečeni krompir iz pećnice, prelijte s napravljenim umakom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.