Krompir s bijelim lukom i umakom od jogurta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
6 komad
Krompir
6 češanj
Bijeli luk
4 kašika
maslo
4 kašika
jogurt
1 glavica
luk vlasac
1 kašičica
Sol
Krompir s bijelim lukom i umakom od jogurta
  1. Narežite krompir na kriške debljine 2 cm, ali ne do kraja. (kao na sl.)
  2. Stavita nasjeckani luk u napravljene rezove i pecite u pećnici 30-40 minuta na srednjoj temperaturi ili dok ne krompir ne omekša.
  3. U manjoj posudi pomiješajte jogurt, maslo, luk i sol.
  4. Izvadite pečeni krompir iz pećnice, prelijte s napravljenim umakom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*