Krompir s pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Krompir: 
500 grama
Sol: 
1 kašičica
Ulje: 
2 kašičice
Maslac: 
50 grama
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Kisela pavlaka: 
100 mililitara
Slatka pavlaka: 
100 mililitara
Zeleni luk: 
Po želji
Instrukcije
- Oguljen krompir izrezati na deblje kolutove, skuhati u slanoj vodi, pa procijediti. 
- Skuhan i procijeđen krompir propržiti na istopljenom maslacu, dodati sol, biber i mješavinu začina. 
- Slatku i kiselu pavlaku izmiješati, preliti preko krompira i kuhati još 2-3 minute. 
- Ovako pripremljen krompir poslužiti uz omiljenu vrstu mesa. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.