- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.5.2012
- 500 g
- Krompir
- 1 kašičica
- Sol
- 2 kašičica
- ulje
- 50 g
- Maslac
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 100 ml
- kisela pavlaka
- 100 ml
- slatka pavlaka

- Oguljen krompir izrezati na deblje kolutove, skuhati u slanoj vodi, pa procijediti.
- Skuhan i procijeđen krompir propržiti na istopljenom maslacu, dodati sol, biber i mješavinu začina.
- Slatku i kiselu pavlaku izmiješati, preliti preko krompira i kuhati još 2-3 minute.
- Ovako pripremljen krompir poslužiti uz omiljenu vrstu mesa.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!